vineri , septembrie 22 2023

Alegeti ingrasaminte cu zeolit natural

Alegeti ingrasaminte cu zeolit natural

Facand aceasta alegere veti observa ca veti avea de castigat. Exista foarte multe avantaje ale utilizarii ingrasamantului cu zeolit natural, iar in cele ce urmeaza vi le voi prezenta. Veti constata ca ati facut o alegere foarte buna, zeolitul fiind indicat oricarei culturi. Acesta este obtinut din tufuri vulcanice. Zeolitii sunt niste aluminosilicati ce au capacitatea de a pierde, dar si de a castiga reversibil apa.

De ce sa alegeti ingrasaminte cu zeolit natural?

zeolit naturalAceste ingrasaminte au niste proprietati care le fac foarte utile plantelor. Veti constata faptul ca ele vor avea o capacitate unica de castiga, dar si de a pierde reversibil apa. Acest lucru le confera proprietati specifice de desorbtie, absorbtie, dar si de schimb ionic.

Zeolitul natural este perfect pentru a imbogati solurile acide, dar si pe cele nisipoase. Veti vedea ca veti face o alegere foarte buna daca veti alege acest ingrasamant. Plantele vor avea de castigat, iar cheltuielile vor fi si ele reduse. Nu va mai trebui sa cheltuiti sume mari de bani pe intretinerea plantatiilor.

S-a observat ca folosind ingrasaminte cu zeolit natural s-au inregistrat cresteri ale productiei cu 35%. Acest lucru a avut loc fara a creste cantitatea de ingrasamant utilizata.

Plante mai sanatoase pentru mai mult timp

Veti mai vedea ca acest ingrasamant va reusi sa dozeze si sa regleze apa, dar si elementele nutritive. Plantele vor fi mentinute sanatoase un timp mai indelungat, iar timpul necesar pentru ingrijirea acestora va fi redus. Zeolitul va elibera substantele folositoare plantelor pe masura ce acestia vor avea nevoie de ele. Nu vor exista pierderi de substante si va veti putea bucura chiar de productii mai mari.

Pierderile realizate prin levigare nu vor mai fi o problema pentru voi. Zeolitul va mentine la nivelul solului toate substantele folositoare plantelor, astfel incat acestea sa le foloseasca atunci cand au nevoie.

Check Also

Executie Instalatii Noi Electrice

Executie Instalatii Noi Electrice

Ce face un expert in executie instalatii noi electrice? Daca intentioanti sa construiti o casa …

Close