miercuri , iunie 12 2024
Breaking News

Vane seismice – cum functioneaza?

Vane seismice – cum functioneaza?

Primul lucru pe care va trebui sa-l stiti, va fi sa chemati un profesionist care sa se ocupe de instalarea vanei. Acesta va face exact montajele care trebuie pentru ca ea sa functioneze foarte bine. Trebuie sa demontati orice instalatie neautorizata pentru a putea instala acest produs. Veti constata ca dupa ce veti instala astfel de vane seismice, problema scurgerii de gaze caracteristica unui cutremur major va fi inlaturata.

Despre vane seismice

vane seismiceIn cazul unui cutremur, vana se va inchide automat. Va trebui sa urmati instructiunile producatorului pentru resetarea acestei supape. Un profesionist va efectua si o verificare a vanei, astfel incat sa poata vedea daca toate lucrurile sunt in ordine. De asemenea, acesta se va mai asigura si de faptul ca nu exista scurgeri de gaze.

Acestea au in general un design destul de simplu. O bila de otel inoxidabil este fixata pe un soclu in supapa. In momentul in care pozitia este ON, aceasta vana permite gazului sa treaca. In timpul unui cutremur de aproximativ 5,4 grade pe scara Richter, bila va cadea din soclu, aceasta blocand fluxul de gaz. Cand se afla in pozitia ON, bila va putea fi vazuta prin geam, iar cand se afla in pozitia OFF, bila nu va mai putea fi vazuta.

Instalarea vanelor seismice

Ideal ar fi ca instalarea acestor vane seismice se fie realizata de catre un specialist. Numai acesta va fi in masura sa le instaleze cat mai bine. Optand pentru o firma de incredere, veti vedea ca veti face o alegere foarte buna. O astfel de firma va veni in ajutorul vostru si va va oferi cele mai bune produse. Aceasta va va da si numeroase sfaturi cu privire la alegerea celei mai bune vane pentru situatia voastra. De asemenea, ea va va asigura si un specialist pentru instalarea vanei.

Close