vineri , iulie 19 2024
Breaking News

Instalatii Electrice Industriale

De ce recomanda specialistii in instalatii electrice industriale iluminatul LED?

In momentul in care vine vorba despre cladirile industriale, expertii in instalatii electrice industriale recomanda iluminatul LED. Fireste, acesti specialisti nu se ocupa doar de efectuarea instalatiilor sistemului de iluminat, ci de tot ceea ce tine de partea electrica.

Dar, tinand cont de importanta sistemului de iluminare, si de cat de mult conteaza ca acesta sa fie foarte eficient, ei recomanda iluminatul LED. Despre acest tip de iluminat veti avea posibilitatea de a descoperi informatii interesante in randurile care urmeaza.

Instalatii electrice industriale: Informatii utile despre iluminatul LED in cladirile industriale

Instalatii Electrice IndustrialeIluminatul cu LED are o serie de avantaje in comparatie cu iluminatul industrial cu becuri fluorescente sau halogene. Amintim aici inclusiv eficienta energetica si intretinerea imbunatatita, precum si o lumina de calitate mai buna, capacitatea de a diminua iluminarea, eliminarea timpilor de incalzire si capacitatea de comutare frecventa.

In plus, iluminatul din zonele industriale grele trebuie sa reziste in mod regulat la conditii dure de mediu, necesitand intretinere regulata, care este dificila si incomoda.

Depozitele industriale de marfuri sau ale altor afaceri comerciale mari sunt adesea deschise pana noaptea tarziu, daca nu 24/7, pentru incarcare si descarcare.

Iluminatul dintr-un depozit trebuie sa fie suficient de eficient pentru a minimiza pericolele la locul de munca, precum si pentru a respecta nivelurile LUX recomandate.

Avantajele iluminatului LED in cladiri industriale

Atat fabricile cat si depozitele ar putea avea o serie de beneficii majore daca ar asculta sfatul specialistilor in instalatii electrice industriale, si ar alege iluminatul LED. Sa vedem care sunt unele avantaje posibile ale acestui tip de iluminat in astfel de situatii:

1. Nu necesita timp de incalzire

Becurile traditionale pot necesita pana la 15 minute pentru a se incalzi la putere maxima, de aceea stadioanele de sport isi aprind iluminarea cu mult inainte de lasarea intunericului. Iluminarea LED nu necesita timp pentru a se aprinde la putere maxima.

De aceea, reprezinta o solutie ideala pentru cladirile industriale, indiferent ca discutam despre fabrici, uzine, depozite sau alte cladiri similare.

2. Capacitatea de a diminua iluminarea

LED-urile devin mai eficiente atunci cand functioneaza la o putere mai mica decat cea maxima. In plus, durata de viata a becului creste atunci cand dispozitivul functioneaza la o putere mai mica decat la o putere maxima.

Acest lucru permite managerilor de unitati sa economiseasca si mai multi bani gestionand iluminatul intr-un mod inteligent.

3. LED-urile sunt capabile de comutare frecventa

Incapacitatea de a aprinde si stinge luminile rapid este o problema majora pentru lumini, cum ar fi cele halogene. LED-urile pot fi pornite si oprite instantaneu, fara a afecta puterea de lumina sau dispozitivul in sine.

Prin urmare, energia si durata de viata a dispozitivului nu sunt compromise prin rularea lor inutil atunci cand luminile nu sunt necesare.

4. Durata de viata extinsa a becului

Iluminatul LED are o durata de viata de 63.000 de ore; acesta este de 10 ori mai mare decat a celor mai bune becuri traditional. Acest lucru inseamna mai putine inlocuiri si mai putina intretinere necesara, precum si o intrerupere redusa a luminii pentru inlocuitul becurilor.

5. Consum redus de energie

De asemenea, iluminatul cu LED-uri este mult mai durabil decat alte optiuni de iluminat datorita utilizarii cu 60% mai putina energie pentru alimentare. Acest lucru, impreuna cu durata de viata extinsa, va economisi o suma uriasa de afaceri si va reduce amprenta de carbon.

6. Compatibilitatea cu senzorii de miscare

Prin incorporarea senzorilor de miscare, puteti creste intr-o foarte mare masura eficienta iluminatului LED. Senzorii de miscare detecteaza miscarea intr-o zona si se vor aprinde la putere maxima.

Dupa un timp, fara a fi detectata nicio miscare, lumina se va stinge singura, reducand costurile cu energia, ceea ce este un avantaj impresionant.

Concluzie

Exista o multime de avantaje pe care le ofera iluminatul LED in cladirile industriale, indiferent ca este vorba despre fabrici sau depozite. Expertii in instalatii electrice industriale sunt constienti de aceste avantaje, si recomanda de fiecare data iluminatul LED in asemenea cladiri.

Close