duminică , mai 19 2024
Breaking News

Surse alternative – salcie energetica

Surse alternative – salcie energetica

Printre alternativele energetice se numara salcia. Aceasta este o planta de viitor, avand in vedere caracteristicile unice pe care le poseda. De asemenea, aceasta este unica si datorita avantajelor sale. Apeland la salcie energetica, omul se va putea bucura de o energie regenerabila.

Cresterea si recoltarea de salcie energetica

In primul rand, salcia are o crestere destul de rapida. Depinzand de soi, aceasta va avea o crestere cuprinsa intre 3 si 3,5 cm pe zi. De asemenea, ea va produce in primul an 1-3 lastari, ce vor atinge 2-3 m inaltime. Intretinerea acestei culturi se va desfasura intr-un mod extrem de simplu. O buna parte din lucrari au loc inainte si la inceputul vegetatiei. Se va realiza un tratament cu ierbicid total, urmat de o aratura adanca. De asemenea, va avea loc si o dezinfectare a solului, precum si combaterea chimica si mecanica a buruienilor.

Salcia va avea o dezvoltare foarte rapida, in anul 2 va atinge chiar fara probleme 6-7 m, si un diametru de 3-4 cm. Planta are o putere calorica mare de 4300-4500 de kcal/kg. Cultivarea salciei mai are si alte avantaje.

Avantajele unei culturi de salcie

Aceasta salcie energetica va valorifica extrem de bine terenurile improprii, cum ar fi luncile inundabile. Avand un continut mare de acid salicilic, salcia nu va necesita un depozit acoperit. De asemenea, trebuie sa mai stiti ca recoltarea se va desfasura folosind masini speciale, dar se poate apela si la masini agricole obisnuite.

Raspandirea acestei culturi este echivalenta cu o sursa sigura si nepoluanta de energie. Aceasta sursa va reusi sa protejeze padurile de defrisarea continua. De asemenea, va mai reduce din goana dupa lemne de foc ieftine.

Principalul avantaj il consta faptul ca salcia este o sursa buna de energie regenerabila. Plantatia nu va necesita nici o alta interventie inafara de recoltare. Perioada de viata a plantatiei este de 25-30 de ani.

Check Also

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Este nevoie de bitum asfalt pentru fabricarea asfaltului? Toata lumea stie ce este asfaltul, dar …

Close