marți , aprilie 16 2024
Breaking News

Mulci gradina

Mulci gradina

Avand in vedere ca multi dintre voi se ocupa de gradinarit in timpul liber, apar de multe ori intrebari referitoare la aceasta activitate. Unii sunt de parere ca mulcirea ar fi buna, altii dimpotriva, au o parere negativa vizavi de aceasta. Daca doriti sa testati un mulci gradina, cel mai bine ar fi sa incercati chiar pe gradina voastra. Va veti face o parere cu privire la el si veti vedea daca acesta isi face sau nu bine treaba.

Mulcirea are insa o multime de beneficii, iar in cele ce urmeaza va voi prezenta cateva dintre acestea.

Beneficiile utilizarii de mulci gradina

In primul rand, daca veti apela la aceasta, veti constata foarte rapid ca un bun mulci gradina va impiedica evaporarea apei. Apa va fi mentinuta la nivelul sistemului radicular. De asemenea, mulciul va proteja radacinile plantelor. El va mai fi responsabil si pentru asigurarea unui nivel optim de aciditate al solului.

Un alt beneficiu este ca va mentine temperatura potrivita. El va impiedica incalzirea in exces pe timp de vara si iarna va reduce pagubele in caz de inghet. Solul va fi imbunatatit datorita substantelor hranitoare si benefice. De asemenea, substantele bune din sol, vor fi tinute ostatice. Ele vor fi folosite de plante, ori de cate ori au acestea nevoie. Structura solului va fi imbunatatita, iar spalarea si vanturarea sa va fi diminuata.

Mulci de gradina – protectie impotriva buruienilor

Un alt avantaj al folosirii mulciului este legat de buruieni. Buruienile nu vor mai aparea asa frecvent, dezvoltarea lor fiind limitata. Nepermitand intrarea luminii, semintele de buruieni nu vor mai fi stimulate sa iasa din pamant. Plantele vor fi protejate de daunatori. Mulciul va mai oferi gradinii un aspect foarte ingrijit. De asemenea, acesta va impiedica stropirea plantelor cu noroi. El va mai impiedica si formarea mucegaiului la unele culturi, cum ar fi cele de capsun sau dovleac.

Check Also

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

Gletuire Pereti Si Tavane Brasov

De ce sunt utile serviciile de gletuire pereti si tavane Brasov? Atunci cand optati pentru …

Close