vineri , iulie 19 2024
Breaking News

Proiectare Instalatii Sanitare

Tot ce trebuie sa stim despre proiectare instalatii sanitare si efectuarea lor

Se stie faptul ca este necesara o proiectare instalatii sanitare pentru a putea fi efectuata instalatia sanitara. Indiferent ca este vorba despre o casa de locuit, o cladire de birouri, o hala sau un depozit, proiectarea instalatiei este necesara.

Fara a exista un proiect, nu poate fi efectuata instalatia sanitara a cladirii respective. O proiectare a instalatiei sanitare nu poate fi realizata de catre oricine. Este important de mentionat ca doar firmele de specialitate, autorizate vor putea realiza proiectarea instalatiei.

Dupa ce se obtine proiectarea instalatiei, cand constructia este finalizata, se poate incepe munca propriu zisa. Este vorba despre efectuarea instalatiei sanitare.

De la proiectare instalatii sanitare la efectuarea instalatiei

Dupa cum spuneam anterior, este nevoie de o proiectare instalatii sanitare pentru ca instalatia sa poata fi efectuata. Proiectarea instalatiei arata ce tevi si conducte de aprovizionare si evacuare a apei exista. Printre acestea se numara conductele multistrat (pexal), din plastic, cin cupru sau din polipropilena.

Proiectare Instalatii SanitareConductele din plastic sunt foarte apreciate datorita faptului ca sunt foarte accesibile la pret. De mentionat insa este faptul ca acestea nu sunt renumite pentru o calitate superiora. Nu suporta presiuni mari la temperaturi ridicate ale apei. Cu toate acestea, au si avantaje cum ar fi costul redus, rezistenta mare la coroziune si o foarte buna flexibilitate.

Exista de asemenea si conductele PEXAL sau conductele multistrat. Acestea au in componenta un strat interior din plastic, un strat exterior din plastic si au un strat intermediar din metal. Acesta din urma este deosebit de important in conditiile in care asigura rigiditatea impotriva dilatatiei termice si a presiunilor ridicate. In plus, rolul de protectie pe care il asigura este bine cunoscut si este totodata cel mai important.

Conductele multistrat sunt recomandate atat pentru distributia apei calde cat si a apei reci. Pot fi folosite chiar si pentru circuitul de incalzire radiatoare sau prin pardoseala. Rezistenta la coroziune a acestor conducte este cunoscuta. In plus, impresioneaza printr-o conductivitate termica redusa comparativ cu cuprul. Deci, pierderile de energie vor fi mai mici.

Alte alternative privind tevile

Cand vine vorba despre o proiectare instalatii sanitare, se poate opta si pentru utilizarea conductelor din cupru. Acestea sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru instalatiile sanitare.

Conductele din cupru au o durata de viata ridicata si o rezistenta iesita din comun. Au insa si unele dezavantaje. In primul rand mentionam ca sunt foarte zgomotoase, iar pretul lor este destul de ridicat comparativ cu alte conducte de pe piata.

Exista de asemenea si conductele din polipropilena (conductele PPR), care sunt fara doar si poate, cele mai populare. Majoritatea locuintelor folosesc astfel de conducte in clipa de fata. Durata lor de viata este de pana la 50 de ani, dar cu siguranta pot fi folosite mai multi ani. In plus, sunt foarte flexibile si nu permit acumularea depunerilor.

Probabil ca avantajul lor cel mai important este reprezentat de pretul foarte atractiv. Practic, sunt conductele cele mai accesibile pentru toata lumea.

Concluzie

Asadar, cand vine vorba despre instalatiile sanitare, o proiectare instalatii sanitare este deosebit de importanta. Aceasta va fi efectuata doar de catre o firma de specialitate.

Cand aveti proiectarea instalatiei, stiti care dintre tipurile de tevi si conducte amintite anterior vor fi folosite. Avand proiectarea instalatiei finalizata, poate incepe lucrarea propriu – zisa pentru realizarea instalatiei.

Check Also

Geamuri Termopan Brasov

Geamuri Termopan Brasov

Ce motive intemeiate am sa aleg geamuri termopan Brasov? Pentru majoritatea persoanelor, nu exista o …

Close