sâmbătă , decembrie 14 2024
Breaking News

Operatie Strabism

Ce solutii alternative exista pentru operatie strabism?

Pacientii diagnosticati cu strabism se documenteaza pentru a afla daca exista alternative pentru o operatie strabism. Multor pacienti diagnosticati cu acest defect al vederii le este pur si simplu teama de o interventie chirurgicala.

Vom discuta despre strabism in acest articol la modul general. Veti descoperi ce este acesta dar si multe alte informatii care va pot fi de ajutor mai devreme sau mai tarziu.

Ce trebuie sa stim pana la o posibila operatie strabism?

Inainte de a va gandi la operatia pentru strabism ar trebui sa vedem ce este acesta. Asadar, strabismul este o afectiune a ochilor caracterizata prin faptul ca ambii ochi nu se uita in acelasi loc, in acelasi timp. Mai simplu spus pentru ca toata lumea sa inteleaga, persoanele cu ochii incrucisati pe care le vedem pe strada, au strabism.

Operatie StrabismOperatie Strabism – Aceasta afectiune a ochilor apare la persoanele cu un slab control al muschilor ochilor. Apare de asemenea si la pacientii hipermetropi. Strabismul se dezvolta de obicei la sugari si copii mici,cel mai adesea pana la varsta de 3 ani. Dar copiii mai mari si adultii pot dezvolta si afectiunea. Oamenii cred adesea ca un copil cu strabism va depasi starea.

Cu toate acestea, acest lucru nu este adevarat. De fapt, strabismul are sanse foarte mari de a se agrava fara tratamentul adecvat. Un medic expert in optometrie ar trebui sa examineze orice copil mai mare de 4 luni ai carui ochi nu par a fi drepti tot timpul.

Strabismul este clasificat dupa directia in care se indreapta ochiul:

  • Esotropie: intoarcere spre interior.
  • Exotropie: intoarcere spre exterior.
  • Hipertropie: intoarcere in sus.
  • Hipotropie: intoarcere in jos.

Alte clasificari ale strabismului includ:

  • Frecventa cu care apare (fie constanta, fie intermitenta).
  • Fie ca implica intotdeauna acelasi ochi (unilateral).
  • Daca ochiul care se intoarce este uneori ochiul drept si alteori ochiul stang (alternand).

Cauze si factori de risc ai strabismului

Aceasta afectiune este posibil sa apara din cauza problemelor legate de muschii ochilor. Nervii responsabili de transmiterea informatiilor spre muschi sau centrul de control din creier care este responsabil de dijirajea miscarilor oculare pot provoca strabismul.

Acesta este posibil sa fie dezvoltat din cauza mai multor afectiuni de sanatate sau chiar si din cauza unor leziuni ale ochilor.

Cat despre factorii de risc putem aminti istoricul familiar, eroarea de refractie sau diverse afectiuni medicale.

Diagnostic si tratament

Un medic in optometrie poate diagnostica strabismul printr-un examen oftalmologic cuprinzator Testarea pentru strabism, cu accent special asupra modului in care ochii se concentreaza si se misca, poate include: istoricul medical al pacientului, refractie, acuitate vizuala, testare de aliniere si focalizare.

Referitor la tratament, exista mai multe optiuni disponibile. Unii pacienti aleg sa poarte ochelari de vedere sau letile de contact. Alti pacienti dupa ce discuta cu medicul aleg lentilele cu prisma. Cu toate acestea, o operatie strabism poate fi deosebit de eficienta. In urma acesteia, se poate modifica lungimea sau chiar si pozitia muschilor din jurul ochiului pentru a parea drepti.

Nu putine sunt cazurile in care dupa o operatie strabism pacientii au nevoie de terapie vizuala. Aceasta imbunatateste coordonarea ochilor si impiedica ochii sa se alinieze din nou.

Check Also

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov Este o idee excelenta sa va orientati catre serviciile unui Stomatolog Bun …

Close