marți , aprilie 16 2024
Breaking News

Parodontologie Brasov

Ce boli trateaza medicii specializati in parodontologie Brasov?

Despre medicii specializati in parodontologie Brasov se stie faptul ca trateaza parodontita. Parodontita este o boala a gingiilor.

Este o boala inflamatorie cronica care este declansata de microorganisme bacteriene si implica o inflamatie cronica severa care determina distrugerea aparatului de sustinere a dintilor si poate duce la pierderea dintilor. De asemenea, poate duce la aparitia unor alte probleme de sanatate.

Cand incepe boala tratata de specialistii in parodontologie Brasov?

Parodontita incepe intotdeauna cu inflamarea gingiilor, cunoscuta sub numele de gingivita. Aceasta inflamatie care implica de obicei, gingii inrosite sau umflate si sangerari la periajul dintilor sau la muscarea alimentelor, este raspunsul organismului la bacteriile care au fost lasate sa se acumuleze pe dinti.

Aceasta inflamatie se poate extinde apoi sub gingii si de-a lungul radacinilor dintilor. Acest lucru poate provoca leziuni permanente ale tesuturilor (sau „ligamentului parodontal”) din jurul dintilor si ale osului de sustinere.

Dintii incep sa se slabeasca si in cele din urma se pot pierde. Acest lucru poate provoca apoi aparitia unor probleme privind mestecatul alimentelor si la probleme de vorbire, precum si la deteriorarea estetica a zambetului tau.

Parodontologie BrasovLa multi oameni, acesta este un proces gradual care are loc de-a lungul mai multor ani. Cu toate acestea, unii adulti tineri se confrunta cu o forma foarte activa a bolii, o forma care provoaca printre altele slabirea timpurie si pierderea dintilor.

Aproximativ 40% dintre oameni sufera de parodontita. In randul adultilor, se estimeaza ca aproximativ 70% din pierderea dintilor este cauzata de parodontita.

Vestea buna este ca, in cazul in care este detectat si tratat, procesul poate fi oprit iar sanatatea gingiilor poate fi restabilita. Pentru ca acest lucru sa fie insa posibil, trebuie ca dantura sa fie vazuta de un medic specializat in aceasta ramura a stomatologiei.

Care sunt simptomele parodontitei?

Exista simptome clare ale faptului ca trebuie sa mergeti la cabinetul de parodontologie Brasov, pentru ca un expert sa va vada dantura.

Parodontita incepe intotdeauna cu inflamarea gingiilor, dupa cum am mentionat anterior, care este cunoscuta si sub denumirea de gingivita. Unul dintre primele semne este ca gingiile va sangereaza cand va spalati pe dinti.

Gingiile pot parea rosii si umflate si este posibil sa observati un strat decolorat de placa bacteriana pe dinti. Daca nu este indepartata printr-o curatare adecvata a dintilor, aceasta placa va deveni „mineralizata”. Se va transforma in depozite dure cunoscute sub numele de tartru, care nu pot fi indepartate cu o periuta de dinti.

Lasata netratata, gingivita se poate transforma in parodontita, o forma mai grava de boala a gingiilor. Adesea, acest lucru se intampla fara semne evidente care sa va alerteze, dar este posibil sa observati modificari precum:

  • Sangerare crescuta de la gingii, care poate fi provocata de periajul dintilor sau de mancare, sau poate fi chiar spontana.
  • Respiratie urat mirositoare.
  • Modificari in pozitionarea dintilor in maxilare.
  • Dintii par „mai lungi” (gingiile in retragere).
  • Durere.

In cazul persoanelor care fumeaza, sangerarea gingiilor poate fi mai putin vizibila. Acest lucru se datoreaza intr-o foarte mare masura efectului nicotinei asupra vaselor de sange si inseamna ca progresul bolii poate fi ascuns.

Oamenii de multe ori nu observa prezenta parodontitei pana la varsta de 40 sau 50 de ani, moment in care s-ar fi putut produce o mare parte a pagubelor.

Cu toate acestea, un dentist este capabil sa detecteze semnele bolii mult mai devreme, in timpul unei examinari dentare de rutina. Acesta ulterior, poate monitoriza starea parodontala cu ajutorul unui instrument numit Indexul de screening parodontal.

Ar trebui sa solicitati medicului dentist specializat in parodontologie Brasov, o examinare parodontala ca parte a controalelor dvs.

Check Also

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov

Stomatolog Bun Brasov Este o idee excelenta sa va orientati catre serviciile unui Stomatolog Bun …

Close