miercuri , iunie 12 2024
Breaking News

Bitum Asfalt

Este nevoie de bitum asfalt pentru fabricarea asfaltului?

Toata lumea stie ce este asfaltul, dar cand vine vorba despre bitum asfalt apar confuziile. Exista persoane care adesea cred ca bitumul de fapt este asfaltul. Ei bine, trebuie mentionat ca bitumul este de fapt o componenta a asfaltului.

Despre bitum puteti afla mai multe detalii in continuarea articolului. Cititi pana la final pentru a afla ce rol are bitumul.

Bitum asfalt: Ce este bitumul?

Bitumul este un material gros si vascos, care are culoarea neagra, si este obtinut in urma procesului de distilare a petrolului brut. Este utilizat in mod obisnuit in constructii, in special se foloseste atunci cand este fabrict asfaltul.

Asfaltul care are bitum in componenta poate fi folosit pentru a construi drumuri si trotuare, dar si in alte aplicatii interesante. Bitumul este un material care are rolul de liant natural in componenta asfaltului, si are proprietati adezive care ii permit sa se lege de agregatele minerale care sunt nisipul si pietrisul din asfalt.

Bitum AsfaltPractic pentru fabricarea asfaltului, bitumul este amestecat cu agregatele minerale la o temperatura ridicata (in jur de 150 – 180 de grade Celsius). Este necesar ca bitumul sa se integreze perfect in amestec pentru a tine legate aceste agregate minerale. Dupa cum se poate vedea, bitumul are proprietati adezive dupa cum am mentionat deja mai sus in articol.

Exista mai multe metode prin care se poate ontine bitumul, dar metoda cea mai comuna pentru a-l obtine consta in distilarea fractionata a petrolului brut.

Acest proces separa este efctuat prin separarea componentelor petrolului, inclusiv bitumul, din care se obtin bitumuri de diferite grade. Bitumurile de inalta calitate sunt folosite de obicei in constructii.

Care sunt proprietatile bitumului?

Atunci cand vine vorba despre proprietatile pe care acest bitum asfalt le are, putem sa ne gandim la multe lucruri. Datorita acestor proprietati, bitumul este un liant ideal pentru fabricarea asfaltului.

In primul rand, repetam ceea ce deja am afirmat in randurile anterioare, si anume ca bitumul este un material care are proprietati adezive. Deci, din acest motiv el poate fi folosit pentru fabricarea asfaltului, deoarece mentine legate impreuna agregatele minerale.

De asemenea, este un material foarte rezistent la apa si la temperaturi ridicate, iar din acest motiv este ideal pentru folosirea in constructii rutiere. Este firesc acest lucru, deoarece la urma urmei, asfaltul este expus temperaturilor ridicate dar si umiditatii.

Unde este intalnit asfaltul care contine bitum?

Despre bitum asfalt deja am vazut ca este o componenta a asfaltului. Cel mai adesea, asfaltul este folosit pentru construirea dar si pentru reabilitarea drumurilor. Aici ne referim atat la strazile din orase, cat si la drumuri nationale si internationale, dar si la autostrazi.

Asfaltul este folosit de asemenea pe aeroporturi pentru a construi pistele de decolare si de aterizare pentru avioane. Pistele pentru biciclisti din orase de asemenea, sunt construite din asfalt.

Intalnim asfaltul si in parcurile de distractii, acolo unde multe suprafete sunt asfaltate. Se poate sa intalnim asfalt si pe trotuarele din localitati, pentru ca este ideal pentru circulatia pietonala.

Asfaltul reprezinta probabil cea mai buna solutie pentru amenajarea parcarilor, iar antreprenorii stiu acest lucru si il aleg in locul alternativelor. Exista si persoane care isi asfalteaza curtea.

Deci, se poate vedea cand vine vorba despre bitum asfalt, ca este folosit in diverse aplicatii si il intalnim la tot pasul.

Check Also

DDD Deratizare

DDD Deratizare

Ce trebuie sa stiu despre ddd deratizare? In momentul in care vine vorba despre ddd …

Close