duminică , mai 19 2024
Breaking News

De ce sa alegeti dolomita naturala?

De ce sa alegeti dolomita naturala?

Fiind un ameliorator foarte cunoscut pentru sol, dolomita naturala are o serie de proprietati utile. Veti constata ca aceasta va avea niste efecte foarte benefice asupra solului. Dolimita este utilizata in numeroase tehnologii moderne de culturi in sol a legumelor atat conventionale, cat si ecologice.

Cel mai bine este sa aplicati dolomita in toamna. Atunci cand veti pregati terenurile pentru arat in primavara, puteti adauga fara griji aceasta dolomita. Veti vedea ca ati facut o alegere excelenta.

Tipuri de dolomita naturala

dolomita naturalaPuteti opta cu usurinta pentru dolomita sub forma de praf. Acest tip de dolomita se va putea incorpora foarte usor in sol. Veti putea utiliza motosapa pentru a face acest lucru.

Puteti administra dolomita odata cu fertilizarea de baza. Aceasta poate fi administrata odata cu gunoiul de grajd semidescompus. Atunci cand aveti de aface cu un sol cu o reactie puternica acida, puteti alege acesta dolomita si sa mariti chiar cantitatea folosita. Daca Ph-ul este mai mare de 7 puteti sa nu mai aplicati dolomita. Dolomita va trebui aplicata odata la trei ani. Va trebui sa aplicati cam 3 tone/ha.

De asemenea, dolomita naturala poate fi folosita pentru asolamentele de lupin, cartof si trifoi. Puteti folosi acest ingrasamant si pentru alte culturi cum ar fi canepa, porumbul , ridichea sau chiar sorgul.

Alte aspecte importante

Dolomita este folosita din ce in ce mai des in agricultura. Aceasta va imbogati solul si va fi ideala in special pentru culturile de primavara. Veti constata ca apeland la aceasta veti face o alegere excelenta. Plantele se vor bucura de cantitatea suplimentara de magneziu si calciu continuta de dolomita. Aceasta va putea fi aplicata inclusiv in functie de momentele dezvoltarii culturii. Veti vedea ca veti face o alegere foarte buna si va veti putea bucura de aceasta alegere, iar plantatiile vor fi mai bogate.

Check Also

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Este nevoie de bitum asfalt pentru fabricarea asfaltului? Toata lumea stie ce este asfaltul, dar …

Close