marți , aprilie 16 2024
Breaking News

Apartamente Sanpetru

Avantajele si dezavantajele unor apartamente Sanpetru la parter

Stiati ca multe persoane care cauta apartamente Sanpetru de vanzare se orienteaza spre apartamentele de la parter? Multe persoane considera ca este un avantaj acela de a locui la parterul unui bloc. In schimb, exista persoane care pentru nimic in lume nu s-ar muta la parter. Mai bine prefera sa locuiasca la ultimul etaj daca nu gasesc un apartament la etaj intermediar.

Ei bine, acest articol va face cunoscute unele dintre avantajele dar si dezavantajele detinerii unui apartament la parter. Daca va aflati in cautarea unei locuinte, cititi cu mare atentie pana la final acest articol. Fiecare informatie pe care o asimilati va poate ajuta sa luati o decizie mai rapid.

Avantaje apartamente Sanpetru la parter

Apartamentele aflate la parterul fiecarui bloc au atat avantaje cat si dezavantaje. In ceea ce priveste avantajele, in mod evident sunt mai multe la numar in comparatie cu dezavantajele. Va prezentam cateva exemple de avantaje ale acestora in continuare.

1. Nu sunt multe scari de urcat

Stim cu totii ca nu toate blocurile sunt dotate cu lift, nici macar cele noi. Atunci cand nu exista lift intr-un bloc, a locui la parter este un mare avantaj. Nu trebuie ca locatarii sa urce pe scari cu bagaje grele, parintii nu trebuie sa urce pe scari cu carucioarele copiilor, etc. Pentru persoanele batrane este de asemenea un avantaj acela de a locui la parter, mai ales daca blocul nu are lift.

Apartamente SanpetruAcesta este un mare avantaj si in situatiile in care sunt cumparate obiecte de mobilier sau aparate electrocasnice mari care vor fi urcate pe scari. Cu cat apartamentul este la un etaj mai mare, cu atat mai mare este si dezavantajul.

2. Acces rapid din casa afara si invers

Daca stati la parter, aveti acces mai usor la spatiile exterioare ale condominiului dumneavoastra. De fapt, in unele ansambluri, apartamentele de la parter au o gradina care, desi este considerata comunala, practic este folosita in principal de proprietarii de la parter.

Deci, in timp ce etajele de mai sus pot avea un balcon, parterul are de obicei propriul spatiu privat in aer liber, ceea ce il face ideal pentru familiile cu copii mici si/sau animale de companie.

3. Temperatura constanta

Deoarece apartamentele de la parter sunt izolate natural de sol si protejate de etajele de mai sus, ele mentin o temperatura interioara constanta pe tot parcursul anului, fara a fi nevoie de incalzire sau racire. Acest lucru face ca proprietatile de la parter sa consume mai putin energie, deoarece raman calde iarna si racoroase vara.

Acestea sunt asadar, trei dintre cele mai importante avantaje ale locuirii intr-un apartament la parter. Exista insa si posibile dezavantaje pe care vi le prezentam in continuare.

Dezavantajele apartamentelor de la parter

Daca va ganditi la ideea achizitionarii unuia dintre multele apartamente Sanpetru de la parter, trebuie sa aveti in vedere si posibilele dezavantaje. Iata exemple concrete in aceasta privinta:

1. Mai putina siguranta si securitate

Apartamentele de la parter pot oferi un acces mai usor, dar in unele cazuri acest lucru nu este neaparat un lucru bun.

Aceste apartamente se confrunta cu un risc de securitate mai mare intrucat un intrus poate intra in casa fie prin intrarea principala, fie prin spargerea ferestrelor mai ales daca este un apartament cu ferestre direct pe strada. Deci, un sistem de securitate exceptional de bun, alarma si ferestre antifurt sunt esentiale.

2. Probleme de ventilatie

Un dezavantaj serios al locuirii intr-un apartament de la parter este ventilatia inadecvata. In special in cladirile mai vechi, apartamentele de la parter construite la nivelul inferior al unui complex de apartamente nu aveau acces liber la curentii naturali de aer. Mai ales daca nu au fost, de asemenea, ventilate. Din fericire, in ultimii ani s-a pus un accent puternic pe ventilatia naturala.

Asadar, acestea sunt doua dezavantaje ale traiului la parter. Acum ca stiti si ce posibile avantaje aveti dar si ce posibile dezavantaje exista daca alegeti unul dintre multele apartamente Sanpetru, decizia va apartine. Doar dvs. puteti stabili daca achizitionati sau nu un apartament la parter sau cumparati unul la un etaj intermediar sau chiar la ultimul etaj.

Check Also

Apartamente De Vanzare Constanta 3 Camere

Apartamente De Vanzare Constanta 3 Camere

Apartamente De Vanzare Constanta 3 Camere Daca aveti o familie mare, atunci aceste oferte de …

Close