miercuri , iunie 12 2024
Breaking News

Sisteme Irigatii Brasov

Sisteme Irigatii Brasov

Sisteme Irigatii Brasov presupun o retea destul de simpla de conducte si conexiuni ingropate in gradina. Cele doua mari variante de Sisteme Irigatii Brasov rezidentiale sunt: irigatii efectuate prin aspersie sau irigatii efectuate prin picurare.

Sisteme Irigatii Brasov

Irigarea prin aspersie se face prin aspersoare pop-up telescopice, cu diverse inaltimi de ridicare fata de sol. Acestea se adreseaza in special zonelor cu gazon. Pe piata se gasesc si sub alte denumiri, ca de exemplu, sprinklere, sau popular „stropitori”. Aspersoarele sunt complet ingropate si mascate, facandu-si aparitia strict pe durata udarii. Tipurile de aspersoare ce se pot regasi in Sisteme Irigatii Brasov, si aplicatiile lor sunt: aspersoarele rotative sau spray.

Sisteme Irigatii BrasovAspersoarele rotative  se caracterizeaza printr-un jet de apa ce se roteste pe un unghi stabilit la proiectare si la reglajul aspersorului. Acesta este utilizat cu precadere pentru peluzele cu gazon cu deschidere mai mare. In functie de model, pot atinge raze de udare intre 5 si 15 metri. Aspersoarele cu caracteristici rotative pot avea si o raza de udare mai mare, fiind modele speciale destinate terenurilor sportive.

Aspersoarele spray se caracterizeaza printr-o perdea de apa uniforma distribuita pe un unghi pre-stabilit si reglabil. Se utilizeaza pentru spatii cu gazon cu deschidere mica sau pentru borduri florale si zone mai largi cu vegetatie deasa. De regula, este vorba despre un corp de aspersor caruia i se ataseaza o duza achizitionata separat. Aceasta duza care stabileste raza, unghiul sau forma de udare se preteaza razelor de udare intre 0,6 si 5,5 metri.

Sisteme Irigatii Brasov

Irigarea prin picurare se realizeaza cu ajutorul unui tub de picurare (numit si furtun de picurare) asezat la suprafata terenului, de regula mascat de vegetatie, conectat la sistemul de conducte subterane pentru functionarea automatizata. Exista si varianta de tub de picurare ce se poate monta ingropat, aproape de radacinile plantelor. Este o tehnologie din ce in ce mai cautata in ultimii ani pe piata tehnologiilor destinate gradinaritului.

Check Also

Bitum Asfalt

Bitum Asfalt

Este nevoie de bitum asfalt pentru fabricarea asfaltului? Toata lumea stie ce este asfaltul, dar …

Close