duminică , mai 19 2024
Breaking News

Biserica Prejmer

Cand se poate vizita cetatea si biserica Prejmer?

Cetatea si biserica Prejmer reprezinta unul dintre obiectivele turistice care se afla in judetul Brasov. Acesta este cel mai vechi obiectiv turistic din judetul Brasov si printre cele mai vechi obiective turistice din Romania.

Am redactat acest articol special cu scopul de a va aduce la cunostinta cele mai importante informatii despre acest subiect.

Daca v-ati gandit vreodata sa vizitati cetatea si biserica fortificata Prejmer, cu siguranta trebuie sa cititi pana la final. Daca nu v-ati gandit sa vizitati acest obiectiv turistic, cititi cu atentie. Este posibil ca la finalul articolului sa efectuati o vizita acolo.

Unde gasim cetatea si biserica Prejmer?

Asadar, primul si cel mai important lucru de mentionat este locul in care se afla cetatea si biserica Prejmer. Ei bine, se afla in comuna cu acelasi nume (Prejmer), din judetul Brasov.

Localitatea este aproape de Brasov, la doar 15 kilometri. Practic puteti ajunge din Brasov in aceasta localitate intr-un sfert de ora sau chiar mai putin. Comuna Prejmer are in apropiere Muntii Intorsurii (la 10 kilometri distanta in zona de nord), dar si Valea Oltului (10 kilometri distanta in sud).

Biserica PrejmerEste o localitate usor accesibila, avand legaturi directe cu Brasovul si cu Sf. Gheorghe atat pe sosea cat si pe calea ferata. Deci nu trebuie sa va faceti griji pentru ca ajungeti cu usurinta aici, mai ales ca drumul este foarte bun. In plus, puteti sa parcati chiar in fata obiectivului turistic.

Program de vizitare:

Vara (1.04-31.10) Luni – Sambata 09:00 – 18:00, Duminica 11:00 – 18:00;

Iarna 01.11-31.03 Luni – Sambata 09:00 – 16:00 Duminica 11:00 – 16:00.

Despre biserica si cetatea fortificata Prejmer

Acum ca v-am dezvaluit si unde se afla cetatea si biserica Prejmer, trebuie sa aflati si informatii despre acest loc. Ei bine, mentionam faptul ca bazele bisericii au fost puse de catre Cavalerii Teutoni acum foarte mult timp in urma. Mai exact, in anul 1218 insa dupa expulzarea acestora, biserica a fost finalizata de catre cistercieni.

Planul in forma de cruce greaca al bisericii a fost modificat intre anii 1512 – 1515. S-au adaugat doua nave laterale inegale, si s-a extins nava centrala. De mentionat este faptul ca deasupra careului, se afla ridicat un turn clopotnita, care dateaza din anul 1461.

Biserica Prejmer este una dintre cele mai cunoscute biserici evanghelice din estul continentului (Europa). Este de asemenea, cea mai cunoscuta biserica fortificata de pe teritoriul Romaniei. Acesta este unul dintre motivele datorita carora foarte multe persoane viziteaza acest loc in fiecare an.

Numarul turistilor care sosesc aici in fiecare an este de ordinul zecilor de mii. Si nu discutam doar despre oameni din judetul Brasov ci despre turisti din toata Romania. Chiar si strainii vin aici pentru a vizita acest obiectiv turistic.

Cetatea si biserica fortificata Prejmer reprezinta un obiectiv turistic inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1999. In acelasi an insa, au fost incluse si alte biserici fortificate in Patrimoniul UNESCO, un exemplu fiind biserica fortificata de la Viscri. Si aceasta biserica se afla tot in judetul Brasov.

Un amanunt foarte interesant este ca biserica Prejmer este singurul obiectiv turistic din tara noastra notat cu 3 stele in Ghidul Michelin.

Concluzie

Biserica Prejmer este cea mai cunoscuta biserica fortificata din Romania, si se afla in judetul Brasov. Aceasta face parte din Patrimoniul UNESCO si este vizitata de zeci de mii de turisti in fiecare an. Cu siguranta ar trebui sa treceti si dvs. pe acolo pentru a vizita cetatea si biserica, datorita istoriei bogate a acestora.

Close